ЦСКА 1948 все още не е усещал чувството да загубиш мач в шампионата. Тимът на Валентин Илиев действа много стабилно в отбрана и до момента е допуснал само два гола от петте (б.а. – 2 победи и 3 равенства) си изиграни двубоя. Толкова е инкасирал и предстоящият им съперник Левски, а само един е влязъл в мрежата на Лудогорец. Наред с това столичани са реализирали седем попадения – три от които са дело на Евгений Сердюк. Украинецът бе точен и при двата успеха за ЦСКА 1948 от началото на сезона. Вкара на два пъти при 3:0 над Ботев във Враца и един за победата с 2:0 срещу Славия в Бистрица.

Но началото за 26-годишния таран при столичани бе много трудно. През сезон 2022/2023 той пристигна от Черно море с ореола на голаджия и мнозина предрекоха, че той ще пренесе добрата си форма от „Тича“ и в Бистрица, но не се случи така. В първата си кампания вкара три попадения в 11 двубоя. През миналия сезон в 14 мача във всички турнири реализира само един – при загубата с 1:2 от ЦСКА в шампионата. Последваха проблеми с контузии и Жека, както всичко го наричат, започна да има все по периферна роля в тима. Началото на настоящия сезон той отново бе тормозен от травми, а след възстановяването си стартира на резервната скамейка, а на доверието на Валентин Илиев се радваше новото попълнение Марио Илиевски.

Сердюк грабна шанса си на 1 август, когато се появи преди началото на продълженията срещу Будочност в Подгорица. Жека изравни за 1:1, което в крайна сметка се оказа достатъчно за ЦСКА 1948 за класиране в третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Отпушването дойде в точното време и нападателят се пребори за титулярно място. Именно в последните два мача, когато стартира от първата минута, той бе точен за победите над Славия и Ботев Враца. Сега предстои да видим дали ще запази инерцията и след паузата за националните отбори. До момента при престоя си в България Сердюк все още не се е разписвал във вратата на Левски и предстои да видим дали моментът за това е дошъл в неделя на стадиона в Бистрица.