Легендата на българския футбол  и бивш национален селекционер - Красимир Балъков, изгледа на живо от стадион “Христо Ботев” в Пловдив победата на България срещу Северна Ирландия с  1:0 в срещата от втория кръг на Лигата на нациите. Той изрази пред канала във Facebook на Ботев Пд  цялостното си мнение относно представянето на „лъвовете“ ни.

“Момчетата играят добре, със самочувствие, без голям риск, концентрирано, което е много важно. Хубаво е, че националният отбор вече няколко мача няма загуба, въпреки че играем с по-посредствени отбори, надявам се това да е основа за бъдещето", коментира Балъков.

Легендата на българския футбол отговори и доста позитивно на въпрос относно потенциалните възможности на сегашните футболисти да повторят успехите на неговото поколение от 1994 г.

"Аз съм идеалист и винаги съм казвал, че това, което е станало, може да се повтори. Трябва да вярваме и да се надяваме, да сме оптимисти”, заяви още Балъков.

Специалистът даде мнението си и за атмосферата на стадиона, който след реконструкцията си, завършила миналата година, за първи път прие мач на националите ни.

“За българската действителност абсолютно уникален стадион, на който има атмосфера, има живот, трябва да се играе качествен футбол и може да се играе качествен футбол. Ако всички отбори имат подобни стадиони, ще вдигне нивото на футбола и ще бъдем съвсем различни в очите на Европа“, сподели Балъков.