Кипърският ФК Пафос вече може да разчита за предстоящите европейски мачове и на двете си последни нови попълнения, след като тази сутрин Европейската футболна асоциация (УЕФА) потвърди картотеките на бразилското ляво крило Лео Нател и на халфа Иван Сунийч.

Пафос е съперник на ЦСКА 1948 (София) в третия кръг на Лигата на Конференциите, а победителят ще играе за място в груповата фаза. Там ще ги чака по-добрият от двойката ЧФР Клуж (Румъния) – Макаби Петах Тиква (Израел).

Двамата пристигнаха това лято, като 27-годишният Лео Нател идва от елитния бразилски Коринтианс с неназована трансферна сума. През последната година и половина той има 36 мача и 11 гола в бразилската Серия А, но има и опит в кипърското първенство от два кратки периода в АПОЕЛ преди години.

27-годишният дефанзивен халф Иван Сунийч идва от английския Бирмингам Сити, който изпадна от английската Лига Чемпиъншип в Лига 1. За него е ясно, че е със свободен трансфер, но преди да се премести на Острова е ритал за Херта (Берлин) в Бундеслигата.

Третата добра новина за испанския треньор на ФК Пафос Хуан Карлос Карседо е свързана с чешкия защитник Йосеф Квида, който е напълно възстановен и вече тренира с отбора, така че утре и той ще се качи на самолета за България.

"Треньорът Хуан Карлос Карседо работи усилено с играчите, за да бъдат напълно готови в четвъртък, когато се изправят срещу съперника на неговия терен. ЦСКА 1948 (София) може да не вдъхва страх, но са необходими огромни усилия от Пафос, за да постави основите на място в плейофите на турнира на УЕФА. От отбора се изисква да докаже еднакво ефективна както в нападение, така и в защита. В предишните два европейски мача като гост те допуснаха пет гола: три от Елфсборг и два от Жалгирис, което може би трябва да бъде поправено", пише сайтът goal.philenews.com по повод мача в четвъртък.

Първата среща от 3-ия кръг на турнира Лига на Конференциите в София ще се играе на 8-и август (четвъртък) от 20:30 часа на Националния стадион Васил Левски. Главен съдия е Денис Шурман от Украйна. Реваншът е насрочен за седмица по-късно от 20:00 часа на стадион "Алфамега" в Лимасол.