Нашата реална цел са евротурнирите и това е напълно постижимо. Това заяви старши треньорът на ЦСКА 1948 Тодор Янчев на днешната си пресконференция преди гостуването на "червените" в Стара Загора срещу Берое. Двубоят под Аязмото е в събота, 18 март, от 12:00 часа.

„Поредният кръг от нашия шампионат ни чака на вратата - отборът на Берое един от стойностните отбори с много добър треньор. Чака ни една битка в Стара Загора, от която се надявам да излезем победители и през седмицата тренираме в тази насока“, започна треньорът на ЦСКА 1948.

„Винаги след загуба неминуемо настроението пада, но шампионатът така е направен, че трябва да се вдигаме след всяка една загуба. Не можем да живеем със загубите и победите. По най-бързия начин си извадихме нужните поуки. Видяхме хубавите неща, слабите, които сме допуснали, и гледаме напред, защото когато искаме да изпълним нашата цел сме длъжни да вървим напред“.

„Не съм от хората, които хвърлят празни обещания. Двата отбора в класирането са доста точки пред нас, така че и преди изминалия мач не съм хвърлял напразни обещания, че можем да се борим за титлата. Нашата реална цел са евротурнирите и това е напълно постижимо. Дали чрез третото място, или чрез Купата - ние сме длъжни да стигнем до място в евротурнирите“, каза още той и добави по адрес на последното ново попълнение на тима Сидклей: „Сидклей в момента тренира. Има качества и класата, просто още не е готов на 100%“.

В Пресклуб България бяха и националните състезатели на ЦСКА 1948 Радослав Кирилов, Даниел Наумов и Георги Русев, които споделиха мнението си преди мачовете на България срещу Черна гора в Разград и гостуването на Унгария в Будапеща в квалификации за Евро 2024 в Германия.

„Всеки мач на националния отбор е голяма отговорност. Ние ще влезем максимално концентрирани и подготвени в тези мачове. Нашата държава има нужда след тези дълги години неуспехи да дадем малко радост на нашия народ. Всички отбори според мен са на добро ниво. Гледах повиквателните и на Черна гора, мисля, че и те имат доста добри футболисти“, каза Кирилов.

„Голяма отговорност е всеки един мач за националния отбор. Не следя коментарите на треньора на противника, нашият треньор ще ни каже как ще играем. Естествено, че ще гоня постижението за най-много сухи мрежи, то е и отборно също така“, сподели Наумов.

„На първо място е мачът с Черна гора, защото имат доста добър състав. След това ще мислим за Унгария“, допълни съотборникът му Русев.

Снимка: БГНЕС