Пари Сен Жермен няма да има нужда от никаква мотивация, когато играе срещу големия си съперник Олимпик Марсилия, но играчите трябва да сдържат емоциите си в дербито от Лига 1, каза старши треньорът на шампионите Луис Енрике.

Мачът в неделя между двата най-успешни клуба на Франция противопоставя действащите шампиони и лидери в класирането ПСЖ срещу третия Олимпик Марсилия, който е воден от италианеца Роберто Де Дзерби и изостава само с три точки.

След осем мача парижани са непобедени в шампионата, но Луис Енрике каза, че формата рядко има значение в такива мачове, където емоциите често диктуват изхода им.

"При този тип мачове няма значение какво си постигнал преди това. Има толкова много напрежение. Много съм доволен, изиграхме много добър мач в Шампионска лига срещу ПСВ Айндховен (1:1). Оптимист съм за това, което виждам", каза той на пресконференция.

"Мачовете с високо напрежение са почти най-лесните, не липсва мотивация. Но трябва да внимавате да не се мотивирате прекалено, нуждаете се от 100% мотивация, а не от 105%. Не трябва да бъдете водени от емоциите. Имаме пет точки повече от миналата година на този етап, започнахме още по-добре. Ако продължава така, ще видим . . . положително е за всички, мотивира играчите", добави Енрике.

Де Дзерби похвали Луис Енрике, описвайки го като "един от най-добрите треньори в света", а испанецът отвърна на комплимента, отбелязвайки постиженията на своя колега в английския Брайтън.

"За мен Де Дзерби е страхотен треньор, който следях в Брайтън. Той е треньор, който обича да атакува, това ни е общото. Начинът, по който иска да доминира в мачовете, способността му да убеждава играчите си . . . Много се забавлявах, гледайки го в Брайтън. Надявам се утре да бъде хубава среща", коментира Енрике.