Треньорът на френския Пари Сен Жермен Луис Енрике призна, че не му е било приятно да гледа напрегнатата победа над Жирона в първия кръг на Шампионската лига. Парижани си осигуриха успеха с 1:0 с автогол на гостите от Испания в 90-ата минута на двубоя.

"Мисля, че имахме превъзходство, но Жирона ни замая. На полувремето си казахме, че ако не пресираме, ще страдаме. Трябваше да спечелим, беше много трудно", заяви Енрике пред телевизия Movistar Plus.

"Наистина бше много трудно. Казах на (старши треньора на Жирона) Мичел, че това беше по-лошо от раждането, с цялото ми уважение", добави испанският наставник на Пари Сен Жермен.

Съгласно новия формат на Шампионската лига, отборите играят осем мача срещу осем различни противника, като първите осем тима в лигата автоматично се класират за осминафиналите, докато следващите 16 ще играят нов кръг на елиминации.

Луис Енрике отбеляза, че форматът създава несигурност относно значимостта на резултатите.

"Да спечелиш мач или каквато и да е титла е трудно, но ние не знаем какво е измерението на това състезание с този формат", коментира Енрике.

"Ще трябва да играем мачове срещу отбори, които имат по-лесна програма от нашата. Колко точки ще ни трябват? Има много неизвестни, които трябва да бъдат изяснени", продължи той.

Нападателят Марко Асенсио накуцваше точно преди полувремето, но Енрике е уверен в силата на отбора си.

"Марко почувства болки. Започна добре сезона. Това е професионален футбол и имаме много добър отбор", увери Луис Енрике.

Снимка: БГНЕС