Пари Сен Жермен победи трудно с 1:0 пред собствена публика дебютанта в турнира Жирона в двубой от Шампионската лига, докато Манчестър Сити направи равенство 0:0 у дома с Интер Милано в повторение на финала от 2023 година, когато англичаните спечелиха трофея. 

На "Парк де Пренс" финалистът от 2020 година започна изключително активно и в първия четвърт час на двубоя пропуски направиха Уорън-Заир Емери и Марко Асенсио. Каталунците успяха да ограничат домакините до далечни удари на Усман Демебеле и Фабиан Руис в следващите минути. 

Вратарят на френския шампион Матвей Сафонов, който беше повече като зрител в дебюта си, се намеси стабилно след удар с глава на Кристиан Стуани в 52-ата минута. 

Последваха силни минути за Пари Сен Жермен и пропуски направиха Рандал Коло Муани, Дембеле и Ашраф Хакими. Топката срещна гредата след шут на френския национал Дембеле в 57-ата минута. Стигна се до допълнителното време, когато Нуно Мендеш навлезе в наказателното поле и центрира прострелно, а вратарят Пауло Гацанига не се намеси добре и топката мина под него, влизайки във вратата на Жирона за крайното 1:0.

Снимка: БГНЕС