Пари Сен Жермен започва ново начало без Килиан Мбапе, когато сезонът в Лига 1 започва този уикенд, но треньорът Луис Енрике все още е принуден да отговаря на въпроси относно преминалия в Реал Мадрид Мбапе на пресконференцията си.

Дългогодишната сага с трансфера на Мбапе в Реал Мадрид най-накрая приключи в началото на юни, когато френският нападател се присъедини към отбора на Ла Лига, но ако треньорът на ПСЖ е считал, че темата на неговите пресконференции ще се промени, се е заблуждавал.

Кариерата на Мбапе в Реал започна с гол при успеха им за Суперкупата с 2:0 срещу Аталанта в сряда и неизбежно, когато се изправи пред медиите преди петъчното пътуване до Льо Авър, Луис Енрике беше попитан от испански журналист дали е гледал мача.

"Боже мой, тези испанци са толкова скучни... Не предполагах, че ще ми зададете въпрос за Килиан отново“, каза треньорът и поклати глава.

"Но аз нямам какво да крия. Винаги съм обожавал Килиан Мбапе, той е уникален и изключителен човек. Пожелавам му всичко най-добро и Реал Мадрид, но да загуби от нас, ако се срещнем", каза Луис Енрике.

Треньорът очаква с нетърпение предизвикателствата, които предстоят.
 
"Ако някой друг вкара 40 гола, това би било страхотно“, каза той. Но въз основа на моя опит е по-добре четирима играчи да вкарат 12 – това ще направи 48, което е повече от 40. Мисля, че това е завладяващо предизвикателство. Предизвикателство е да покажеш, че футболът е колективен спорт.“

"Нашата цел е да започнем сезона по най-добрия възможен начин и да зарадваме нашите фенове още от първия мач. Готови сме и се радваме да започнем", каза още Луис Енрике.

Снимка: БГНЕС