Разговорите между Наполи и Пари Сен Жермен днес не доведоха до резултати и има опасения, че сделката за Виктор Осимен може да се провали. Парижкият клуб е силно свързван с преминаването на 25-годишния нигерийски нападател това лято, като искат да направят изявление на пазара след свободния трансфер на Килиан Мбапе в Реал Мадрид.

Агентът на Осимен Роберто Календа отлетя за Париж, за да започне да улеснява преговорите между Наполи и ПСЖ, а в понеделник следобед се проведе разговор между Аурелио Де Лаурентис и Насер Ал Хелаифи, в който участваха и спортните директори Джовани Мана и Луис Кампос.

Calciomercato.com и Фабрицио Романо подробно описват как преговорите между Наполи и ПСЖ относно сделката за Осимен не са се развили, като последните са дали да се разбере, че нямат намерение да активират освобождаващата му клауза на стойност 130 млн. евро.

След това "Партенопеите" поискаха от гигантите от Лига 1 да включат Канг-Ин Лий като част от сделката, но тази идея веднага беше отхвърлена. ПСЖ предложи да изпрати Карлос Солер и Норди Мукиеле в замяна, което след това Наполи отхвърли това предложение.

Разстоянието между двата клуба е голямо и сега има сериозна вероятност евентуалният трансфер на Осимхен в ПСЖ да се провали, оставяйки го засега в Наполи.