Пари Сен Жермен, докато чака разрешаването на проблема с Килиан Мбапе, се опитва да се възстанови след конфликтите в съблекалнята на бившия наставник Кристоф Галтие. Въпреки това продължават да възникват въпроси за статута на звездите на отбора. Една от тях е Неймар.

Бразилецът, който вече не е харесван от ултрасите (те протестираха пред вратата на дома му, за да го помолят да напусне ПСЖ), все още не е получил игрови минути от новия наставник Луис Енрике в приятелските срещи от турнето, което тимът провежда в Япония и Южна Корея.

Нито с Ал Насър, нито със Сересо Осака, нито с Интер Милано Неймар добави минути. Нито в неофициалния двубой срещу Льо Авър преди азиатската авантюра.

Ней вече е 100 процента възстановен от контузията си, тъй като бе включен в списъка за турнето, но остана на резервната скамейка. Усман Дембеле от Барселона може да подсили атаката. Така започват да излизат наяве признаци, че Луис Енрике може да няма Неймар като една от основните си опции за офанзивния фронт за следващия сезон.

Неймар не е носил фланелката на Пари Сен Жермен от 19 февруари срещу Лил на Парк де Пренс в мача от 24-ия кръг от Лига 1 миналия сезон, припомня "Труд". Този ден той получи изкълчване на десния глезен, което го извади от игра до края на сезона.