Наполи е отказал оферта от Пари Сен Жермен за Виктор Осимен на стойност 100 млн. евро. Силен интерес към стрелеца има и от Байерн Мюнхен.

"Гадзета дело спорт" пише, че президентът на италианския шампион Аурелио де Лаурентис категорично е отказал да продаде основния си нападател за такава сума.

Де Лаурентис вече заяви, че ще трябва да се появи бомбастично предложение от порядъка на 180-200 милиона, за да бъде продаден нигериецът.

Самият футболист призна, че бъдещето му се решава от Де Лаурентис и че ако босът реши да го задържи, той няма проблем да остане в Наполи. Това означава, че ПСЖ ще трябва да се насочи другаде в търсенето на нови попълнения в атака.

Шампионът на Франция работи усилено по лятната селекция и се очаква да привлече Милан Шкриняр, Марко Асенсио, Мануел Угарте и Люка Ернандес.

Фокусът е върху нападението и според Le Parisien са предвидени 200 милиона евро за нови попълнения само в тази зона. ПСЖ търси крило и централен нападател, като на челно място в списъка е Бернардо Силва от Манчестър Сити. Португалецът има договор до 2025 г., но е възможно да напусне при добра оферта.

Вариантите за централен нападател не са много и най-вероятният кандидат е Хари Кейн от Тотнъм, към когото обаче има интерес от Байерн Мюнхен и Манчестър Юнайтед. За капитана на Англия също ще трябва да бъде отправена сензационна оферта, за да се съгласи Тотнъм да го продаде.

Ако и в този случай ПСЖ не успее, може да се насочи към Рандал Коло Муани от Айнтрахт, пише webcafe.bg. Все още не е обявен и треньорът на парижани за следващия сезон.

Кристоф Галтие продължава да заема поста, макар че отдавна се счита, че уволнението му е въпрос на време.  Фаворит за нов наставник е Луис Енрике, който наскоро прекара два дни в Париж, за да уточни всичко по споразумението с клуба.