Наполи ще се срещне с агента на Виктор Осимен, за да обсъди нов договор, но според информациитне в пресата Пари Сен Жермен е готов да направи оферта на стойност 150 милиона евро за нападателя на Адзурите. Нигериецът бе привлечен от Лил за над 70 милиона евро, а през изминалия сезон стана шампион на Италия, като завърши като голмайстор в Серия А с 26 попадения.

Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис даде смесени послания, като увери, че Осимен е постигнал устно споразумение за удължаване на договора си до юни 2027 г., но в същото време предупреди, че ако дойде оферта, която не могат да откажат, тя трябва да бъде обмислена.

https://t.co/A2khNB9ZBN

— Alfredo Pedullà (@AlfredoPedulla) June 22, 2023

Според експерта по трансферите на Sportitalia Алфредо Педула, тази оферта може да дойде от Пари Сен Жермен и включваща бонуси, свързани с представянето, ще достигне цифрата от 150 милиона евро. Това би издухало дори конкуренцията от Висшата лига, като Манчестър Юнайтед и Челси изглежда не са много сигурни дали ще надхвърлят 100 милиона евро.

Като се има предвид, че националът на Нигерия е само на 24 години и с всеки изминал сезон вкарва все повече, ще е нужна огромна сума, за да накара Наполи да продава. Независимо от това, първо Наполи ще се срещне с агента на Осимен, за да обсъдят ситуацията. Ако нападателят бъде продаден, Адзурите вече са се насомили към Джонатан Дейвид от Лил като негов заместник.