Наполи ще се срещне с агента на Виктор Осимен, за да обсъди нов договор, но според информациитне в пресата Пари Сен Жермен е готов да направи оферта на стойност 150 милиона евро за нападателя на Адзурите. Нигериецът бе привлечен от Лил за над 70 милиона евро, а през изминалия сезон стана шампион на Италия, като завърши като голмайстор в Серия А с 26 попадения.

Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис даде смесени послания, като увери, че Осимен е постигнал устно споразумение за удължаване на договора си до юни 2027 г., но в същото време предупреди, че ако дойде оферта, която не могат да откажат, тя трябва да бъде обмислена.

Според експерта по трансферите на Sportitalia Алфредо Педула, тази оферта може да дойде от Пари Сен Жермен и включваща бонуси, свързани с представянето, ще достигне цифрата от 150 милиона евро. Това би издухало дори конкуренцията от Висшата лига, като Манчестър Юнайтед и Челси изглежда не са много сигурни дали ще надхвърлят 100 милиона евро.

Като се има предвид, че националът на Нигерия е само на 24 години и с всеки изминал сезон вкарва все повече, ще е нужна огромна сума, за да накара Наполи да продава. Независимо от това, първо Наполи ще се срещне с агента на Осимен, за да обсъдят ситуацията. Ако нападателят бъде продаден, Адзурите вече са се насомили към Джонатан Дейвид от Лил като негов заместник.