Биатлонистите ни ще имат сериозно изпитание с природата на зимните олимпийски игри в Пекин, след като в последните дни температурите паднаха до минус 20 градуса. Състезателите са настанени в планинското олимпийско село Джандзяку, на 1800 метра надморска височина, където ще са стартовете в тази дисциплина. Селището е на 200 км северно от Пекин.

А шведската състезателка Стина Нилсон нагледно показа с какво още ще трябва да се справят биатлонистите, като публикува снимка на лицето си, изцяло покрито със скреж.

„Времето тук е като чипса. Хрупкаво!“, написа цитираната от "Труд" състезателка в инстаграм.

 

Олимпийският шампион в дисциплината Себастиан Самуелсон, също от Швеция, пък се оплака от студа в стаята си, което наложи организаторите да му донесат отоплителен уред.

Същевременно старши треньорът на скандинавския тим Йоханес Лукас обяви, че всички в тима са силно впечатлени от условията за състезание.

„Стадионът е наистина чудесен и трасето е много приятно – каза той. - Мисля, че целият район е отличен.“

Първите стартове на биатлонистите са на 5 февруари, а игрите ще бъдат открити ден по-рано. Домакините пък обявиха, че за всички олимпийци ще има подаръци по случай китайската Нова година, която ще настъпи на 1 февруари.

България ще бъде с пълен отбор при мъжете и жените от по 4-има състезатели. Нашите вече направиха пълноценни тренировки на комплекса. Към тима все още не се е присъединил еврошампионът за младежи Благой Тодев, който е под карантина в Италия.