Ботев Пловдив и ЦСКА 1948 ще изиграят реваншите си от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите в четвъртък. От 20:00 часа "червените" гостуват на кипърския Пафос, след като спечелиха с 2:1 първата среща. Час по-късно стартира мачът между босненския Жрински Мостар и "канарчетата", които също имат гол аванс след двубоя в Пловдив - 2:1.

Пафос вече понатрупа игрови опит в официални мачове това лято. Всичките в европейските клубни турнири. Но по-голямата част от тях бяха загуби – 4 поражения в 5 срещи. Като носител на Купата на Кипър за миналата година този тим тръгна от Лига Европа. Където, обаче, допусна две тежки загуби с общ резултат 2:8 срещу шведския Елфсборг. След това в Лигата на Конференциите си размениха по една победа с литовския Жалгирис. Преди да дойде и поражението с 1:2 срещу нашия ЦСКА 1948 миналата седмица.

ЦСКА 1948 мина през иглени уши в края на миналия сезон, за да си осигури евро-квота. Но сега тимът се представя повече от прилично в Европа. Черногорският Будучност беше инфарктно отстранен след продължения в предишния квалификационен кръг. А сега дойде ред и на двубоите с кипърския Пафос.

Жрински вече отстрани един съперник в турнира Лига на Конференциите. Това беше словенският Браво Любляна във втория квалификационен кръг. След това те се препънаха в Пловдив – загуба с 1:2 от Ботев. Но веднага се реваншираха за тази загуба. Няколко дни след нея, в мач от първия кръг от новия сезон в местното първенство, победиха лесно с 4:1 като гост Габела.

Също като другите ни два евро-участника (Лудогорец и ЦСКА 1948), Ботев Пловдив отложи срещата си от Първа лига. За да се подготви по-добре за настоящия мач. Няма спор, че днешната среща е от особена важност за "канарчетата". Понеже при отстраняване на Жрински хората на Душан Керкез ще са на прага на групите в турнира Лига на Конференциите.

Снимка: Lap.bg