ЦСКА 1948 победи с 2:1 кипърския Пафос в първи мач от третия квалификационен кръг на Лига на конференциите. Муамер Танкович откри резултата за гостите, но "червените" направиха страхотен обрат с голове на Марио Илиевски и Талис. Така столичани взеха минимална преднина преди реванша в Кипър след седмица.

В 8-ата минута Муамер Танкович беше намерен непокрит в наказателното поле на домакините и шутира, но Петър Маринов спаси. При следващата атака обаче Пафос откри резултата. Танкович от втория си опит в срещата се разписа във вратата на Маринов, след като получи пас отляво и отблизо матира българския вратар.

В 19-ата минути игра звездата на Пафос - Джаджа, финтира Теодор Иванов и стреля, но Петър Маринов отрази. След 29 минути игра „червените“ изравниха резултата.

Пишчевич подаде вдясно за Карагарен. Халфът опита да центрира, но след рикошет топката срещна напречната греда. Последва меле пред вратаря на кипърците, а Талис върна назад за Марио Илиевски и нападателят с плътен шут изравни резултата – 1:1.

Тимът на Валентин Илиев стартира по отличен начин второто полувреме. Марио Илиевски се възползва от неточни действия на Дерик Лукасен на границата на собственото му наказателно поле и отне топката, след което футболистът на Пафос повали нападателя на ЦСКА 1948, а съдията Денис Шурман не се поколеба да посочи бялата точка. Талис изпълни дузпата и шутира в долния десен ъгъл, за да може "червените" да осъществят пълен обрат в 51-ата минута.

Малко по-късно Радослав Кирилов проби по лявото крило, навлезе навътре и стреля, но покрай левия страничен стълб на вратата. В 63-ата минута ЦСКА 1948 изпусна страхотна възможност да стигне до трето попадение в мача. Кирилов центрира отляво на втора греда към Бирсент Карагарен, който стреля от близко разстояние, но ударът му бе блокиран. Последва добавка от страна на Кирилов, но отново бранител на Пафос бе на пътя на топката. 

Талис шутира опасно от границата на пеналта в 72-рата минута, но след рикошет топката прелетя встрани от вратата. От последвалия ъглов удар топката бе центрирана на втора греда, където Реян Даскалов пробва удар, но бе блокиран. Марио Илиевски бе на точното място, за да вкара трети гол за ЦСКА 1948. Попадението обаче бе отменено, след като Шурман преразгледа ситуацията с ВАР и отсъди нарушение на Даскалов.

В 78-ата минута след центриране от корнер за Пафос, Они Валакари стреля с глава, но покрай целта. После Валакари излезе на чиста позиция в наказателното поле на ЦСКА 1948  в 83-ата минута и шутира, но ударът му бе блокиран. Топката се озова в краката на Влад Драгомир, който шутира силно, но Маринов направи отлично спасяване.

В 85-ата минута Костас Пилеас получи топката по левия фланг на нападението на Пафос и центрира в наказателното поле. Давид Голдар се извиси над всички и стреля с глава, но ударът срещна напречната греда. До края на двубоя гостите бяха по-активният отбор, но така и не успяха да стигнат до изравнителен гол.

ЦСКА 1948 - Пафос  2:1

Голмайстори: 0:1 Танкович (11), 1:1 Илиевски (29), 2:1 Талис (50-д)

ЦСКА 1948: Петър Маринов, Стив Фуртадо, Теодор Иванов, Емил Ценов, Том Рапнуи, Неделко Пишчевич, Реян Даскалов, Бирсент Карагарен, Талис, Радослав Кирилов, Марио Илиевски

Пафос: Ивица Ивушич, Дерик Лукасен, Мустафа Наме, Давид Голдар, Матиас Мелусо, Влад Драгомир, Педро Пеладжо, Бруно, Жажа, Муамер Танкович, Жайро