Ботев (Пловдив) добави в картотеката си за мачовете в Европа камерунския нападател Вини Трибуле, който подписа договор с жълто-черните преди няколко дни. Така днес той може да бъде използван в първия от двата мача в третия кръг на турнира УЕФА Лига на Конференциите срещу босненския Зрински (Мостар).

Късно снощи 25-годишният камерунец с френски паспорт е бил заявен в Европейската футболна асоциация (УЕФА) и е добавен в Лист А. Той ще играе с номер 91, а старши треньорът на пловдивчани Душан Керкез може да разчита на него. Френският му паспорт прави процедурата крайно облекчена и като гражданин на ЕС е нужен единствено сертификатът му по ТМС.

Има 40 мача, 10 гола и 2 асистенции в българската Първа лига с екипа на Берое (Стара Загора), както и 2 мача и едно подаване за купата на страната. Преди да дойде в Стара Загора, той е носил екипите на белгийския Екселсиор (Виртон) и на френския Нанси.

Той ще се конкурира за върха на атаката на Ботев заедно с други нови попълнения Антъни Уджа, Алекса Мараш, както и с Мартин Секулич, но също така може да бъде използван и от задна позиция. На това място играят капитанът Ивелин Попов, а също така и Никола Илиев.

Снимка: Lap.bg