Универсалният футболист на ЦСКА 1948 Реян Даскалов вярва в шансовете за отстраняване на кипърския Пафос в третия квалификационен кръг в Лигата на конференциите. Той взе участие в официалната пресконференция преди утрешния първи мач между двата отбора на стадион „Васил Левски“.

 "Това, че играят мачове, може само да донесе самочувствие на младите.  Абсолютно, мачовете в Европа имат много по-голям заряд. Опонентите са много по-класни, имат повече качества. Имат история зад гърба си, постигнали са нещо в първенствата си. Нормално е мачовете да са с по-голям заряд и да влизаш с повече желание в тях, отколкото в мачовете от Първа лига. Във футбола има статистика, но на терена не се получават винаги нещата така, както ги показва статистиката, и аз съм убеден, че ще постигнем един много добър резултат.

Честно да ти кажа, за мен е абсолютно без значение срещу кого излизам да играя, важното е да изляза победител от срещата, няма значение дали играя срещу бразилец, кипърец или когото и да е било. Въобще не ме интересува, както може би и другите футболисти не би трябвало да ги интересува срещу кого играят. Важно е ние да си свършим работата, да следваме плана си. До момента го правим и имаме успехи. Следователно трябва да продължим да работим по същия начин и да не се интересуваме от опонента, да му обръщаме внимание от каква националност е. Обръщаме внимание на качествата му, показваме респект и излизаме да свършим нашата работа по най-добрия начин и опитваме да се поздравим с успеха.

Изиграхме няколко двубоя и от Първа лига, играхме и в Европа. В добър игрови ритъм сме и не мисля, че са по-добре от нас.

Ние имаме наш план, който следваме, и вярваме в него. Смятам, че той ще ни донесе успех.

И в двата мача отборът трябва да даде максимума от себе си. Да, може би когато си домакин, имаш леко предимство, особено като имаш голяма фенска маса, но ние показваме, че дори и да нямаме толкова голяма посещаемост на стадиона, ние успяваме да бъдем концентрирани и да показваме максималния потенциал на отбора за момента. Така че излизаме за победа в първия двубой, след това се подготвяме и излизаме за победа и във втория мач, защото нашият отбор излиза само за победа.

Спрямо резултата от първия двубой, следваш своя план, и в следващия двубой, ако нещата не са се получили така, както искаш и си търсил, следователно треньорският щаб прави друг план, който ти като футболист трябва да следваш и да вярваш в него, защото трябва да вярваш в своите треньори, че това е правилната опция в дадения момент".

Снимка: Lap.bg