Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез призна, че шансовете на неговия отбор в двубоя срещу босненския Зрински Мостар са равни. Наставникът на "канарчетата" даде пресконференция преди първия мач между двата отбора от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Двубоят е утре от 21:00 часа на стадион "Христо Ботев".

"Всичко е наред. Всички играчи освен Антъни Уджа и Андрей Йорданов са с нас. Никола Илиев имаше вирус и пропусна мача с Крумовград, но вече е здрав и е налице. Подготвяме се нормално за предстоящия двубой. Мисля, че физически нямаме проблем, въпреки че това ще ни е осмият мач от началото на сезона. Нямахме късмет с контузиите на Уджа и Йорданов, но това е футболът. Сигурен съм, че тези мача, които играем сега, ще ни помогнат в бъдеще", заяви Керкез.

"Зрински е много добър като отбор. Те спечелиха Купата на страната си, завършиха втори в първенството и играха в групите на Лигата на конференциите. Имат много опитни състезатели. Ще бъде трудно. Мисля, че шансовете срещу Зрински са 50 на 50. Трябва да вярваме в себе си и да изиграем два добри мача. Това не е същият отбор като от сезон 2013/14, когато Ботев се изправи срещу тях. Бях една година в Зрински през 2005. Имам много приятели там. Знам всичко за отбора и има много неща, които ме свързват с този клуб. Вълнувам се, че ще играем точно срещу тях. Уважавам много този отбор", каза още наставникът на Ботев.

"Анализирахме тима на Зрински. Знаят как да се защитават и как да атакуват. Наблюдавахме техните две срещи срещу Браво. Имаме план и ще го спазваме. Трябва да вярваме в нашите способности. Нуждаем се от резултат и вярвам, че в тези два мача отборът, който е по-умен и по-концентриран, ще продължи напред", завърши Душан Керкез.