Левски и ЦСКА излизат един срещу друг във Вечното дерби на България.

Двата столични гранда на коренно различни позиции в класирането. Левски е на три точки от шампиона и лидер в таблицата Лудогорец, който има мач по-малко, докато ЦСКА изживява трудни мигове от началото на сезона, като заема незавидното 12-о място с едва 10 пункта, като загуби шест от първите си десет мача.

Едно от пораженията дойде в последния кръг преди паузата за националните отбори – шокиращо 0:1 от новака Септември на „Васил Левски“. Възпитаниците на Александър Томаш лъкатушат още в изявите си при новия старши треньор, печелейки два, губейки два и завършвайки наравно в един от петте двубоя под негово ръководство. ЦСКА няма право на нова загуба, тъй като ще се отдалечи допълнително от зона Европа.

От своя страна Левски на Станислав Генчев също влиза в сблъсъка след загуба – „сините“ допуснаха нелепо поражение от Ботев Пд с 0:1 на „Колежа“, след като над половин час през второто полувреме играха с човек повече, а на всичкото отгоре допуснаха лек гол в края на редовното време. Без съмнение тимът от „Герена“ показва по-солидни игри от Вечния съперник от старта на кампанията, но историята показва, че невинаги този, който е в по-добра форма и е по-сработен, печели дербито.

Формата на Левски: Общо 7 победи, 1 равенство и 2 загуби в последните 10 изиграни футболни срещи. От тях 5 победи в последните 5 домакинства.

Формата на ЦСКА: Общо 3 победи, 1 равенство и 6 загуби в последните 10 изиграни футболни срещи. От тях 1 победа, 1 равенство и 3 загуби в последните 5 гостувания.   В последните 10 директни срещи домакините имат 2 победи, гостите имат 4 победи и 4 пъти са завършили наравно. На домашния терен на Левски София имат изиграни 4 срещи, като домакините имат 1 победа, гостите имат 2 победи и 1 път са завършили наравно.

Гледайте мача на живо от този линк