Унгария и Нидерландия завършиха наравно 1:1 в двубой от третия кръг на Лига А от турнира Лига на нациите. Гостите от ниската земя контролираха играта в повечето време, но могат да благодарят на късмета си, че се спасиха от поражението след като играха в последните десет минути с човек по-малко след изгонването на капитана Върджил ван Дайк.

В 17-та минута домакините изпълниха заучено корнер по земя към границата на наказателното поле, където Роланд Салай връхлетя и стреля, топката обаче рикошира в страничната греда зад Вербруген. Десет минути по-късно „лалетата“ отговориха с първия си точен удар в унгарската врата, дело на Райндерс, който обаче стреля право в ръцете на вратаря Дибус.

В 32-та минута бърза контра на унгарците завърши с центриране към далечната греда, където останалият сам Роланд Салай от няколко метра даде аванс на „маджарите“. В 40-та минута съдията отсъди двоен удар в наказателното поле на Унгария. Гакпо стреля в купа от играчи в който някакси вратаря Дибус улови топката.

След почивката нидерландците се вдигнаха в търсене на изравнителен гол и създадоха няколко напрегнати ситуации пред унгарската врата. В 59-та минута след подаване от статично положение включилият се в атака Стефан Де Врай засече топката с глава, но тя мина на сантиметри от целта. Три минути по-късно Райндерс също се отчета се пропуск след удар по диагонала от добра позиция.

Влезлият като резерва Брайън Броби имаше добър шанс да изравни в 77-та минута, но ударът му с глава бе неточен. Две минути по-късно унгарски нападател се измъкна от ван Дайк, който го събори, и съдията му показа втори жълт картон, след като две минути по-рано капитанът на Нидерландия бе санкциониран за оспорване. Въпреки червения картон обаче "лалетата" все пак успяха да изравнят, след като сложилият капитанската лента Дъмфрис с глава бе точен след центриране от статично положение. В добравеното време на мача Унгария получи пряк свободен удар в удобна позиция, но капитанът Собослай стреля много неточно.

Унгария остава на трета позиция в класирането с две спечелени точки. Нидерландия е с пет на второто място, изоставайки с две точки от лидера Германия.

Голмайстори: 

1:0 Салай 32'

1:1 Дъмфрис 83'

снимка: БГНЕС