Левски победи трудно у дома Арда с 2:1 в мач от 10-ия кръг на първенството в Първа лига. Хората на Станислав Генчев показаха колебания и бяха на път да изпуснат точки у дома срещу исторически неудобен съперник. 

„Сините“ започнаха феноменално срещата и още в 37-та секунда на мача Джавад Ел Джемили с хладнокръвен удар по диагонала откри резултата. Преглед на ситуацията с ВАР обаче показа, че нападателят е бил в засада. В седмата минута Евертон Бала стреля по земя, но Господинов реагира добре. В десетата минута Пламен Крачунов спъна Сангаре в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. Зад топката застана Александър Колев, който не трепна и даде аванс на Левски.

В 33-та минута грешка на Макун позволи на Станислав Иванов да се откъсне по дясното крило, вратарят Маркович излезе да го пресреща, Иванов опита пас, но не успя да намери Офор, който бе изпреварен от ван дер Каап. В 39-та минута Тонислав Йорданов изведе сам срещу вратаря Станислав Иванов, който стреля, Маркович изби в първия момент, но при добавката нападателят не сбърка наказвайки родния си клуб.

Две минути след подновяването на играта добра комбинация отдясно изведе Офор по крилото, той центрира в малкото наказателно поле, но връхлитащия Станислав Иванов не успя да уцели добре топката. В 67-та минута домакините отново можеха да поведат, но ударът на включилият се в атака при корнер Кристиан Димитров мина на сантиметри покрай страничната греда. При следващата атака резервата Марин Петков центрира отляво по земя и като по чудо ударът на Евертон Бала не намери целта.

Левски все пак стигна до второ попадение, когато след центриране от корнер удар с глава на Колев бе блокиран, а отскочилата топка бе засечена с красив ножичен удар от защитника Кристиан Макун, който не остави шанс на Господинов за реакция – 2:1. Шест минути преди края гостите можеха отново да изравнят резултата, но Маркович реагира добре след коварен далечен шут на Лъчезар Котев. 

Победата извежда Левски на върха в класирането на Първа лига с 25 точки, на три пред Лудогорец. Арда остава на шеста позиция с актив от 14.

Левски - Арда 2:1

Голмайстори:

1:0 Колев (д) 12'

1:1 Иванов 39'

2:1 Макун 73'

Левски: Маркович, ван дер Каап, Димитров, Макун (Икена), Майкон, Еветон Бала (Фадига), Цунами (Охене), Ел Джемили (М. Петков), Алдаир, Сангаре (Бачев), Колев;

Арда: Господинов, Крачунов, Ебоа Ебоа, Виячки, Велковски (Будинов), Котев, Цонев (Статев), Каскардо, Йорданов (Аксака), Иванов, Офор;

Снимка: Lap.bg