Левски спечели като гост на Славия с 1:0 в мач от деветия кръг на Първа лига и записа трети поредна победа в най-старото столично дерби. Победният гол отбеляза бранителят Кристиан Димитров, който се възползва от грешка на вратаря на Славия Светослав Вуцов. 

В първите минути двата отбора заложиха на солидната игра в център и головите положения бяха малко. В 20-та минута след центриране от корнер играч в синьо опита да стреля с глава, но ударът бе много неточен. Девет минути по-късно Карл Фабиен бе изведен по дясното крило, влезе в наказателното поле и стреля в далечния ъгъл, но Маркович се разтегна и изби в корнер.

В 33-та минута дойде първия удар за гостите по посока вратата на Вуцов, но изпълнението на Евертон Бала мина над напречната греда. Три минути по-късно отново Бала стреля коварно, но Вуцов внимаваше и изби. В ответната атака Фабиен намери останалия сам на далечната греда Зеедорф, но неговият удар мина на сантиметри над напречната греда.

Темпото продължи да се покачва, когато Евертон Бала преодоля защитник в бяло и стреля параболично, топката бе избита с пръсти от Вуцов в напречната греда. Дълбоко в добавеното време при центриране от корнер, Светослав Вуцов излезе неразчетено и Кристиан Димитров без проблеми насочи топката във вратата, давайки аванс на Левски.

Малко след подновяването на играта Марин Петков имаше шанс да стреля от удобна позиция, но не уцели вратата. В 63-та минута Иван Минчев опита далечен удар, който премина над напречната греда. Три минути по-късно Еветон Бала отново бе на стрелкова позиция, но ударът по земя мина встрани. Влезлият като резерва Асими Фадига също опита далечен удар, но и той не сполучи.

В 82-та минута резервата Роберто Райчев се строполи в наказателното поле на Левски, но сигнал на съдията не последва.  В 90-та минута Галчев стреля от границата на наказателното поле, но не затрудни Вуцов. В добавеното време на мача след разбъркване в наказателното поле на Славия Александър Колев имаше шанс за втори гол, но стреля неточно. 

С победата Левски събра 22 точки и се изравни с лидера Лудогорец, който има мач по-малко. Славия остава на 12-то място с актив от осем точки. 

 

Голмайстор:

0:1 Димитров 45+

 

Славия: Вуцов, Томбак (Райчев), Георгиев, Генев, Керчев, Мартинов, Зеедорф (Александров), Стоянов, Минчев, Иванов (Чунчуков), Фабиен (Балов);

Левски: Маркович, Макун, Димитров, ван дер Каап, Майкон (Галчев), Петков (Фадига), Цунами, Евертон Бала (Мислович), Алдаир, Сангаре (Ел Джемили), Колев;

снимка: Lap.bg