Халфът на Уест Хем Юнайтед Едсон Алварес е заплашил да "убие" Енцо Фернандес от Челси по време на съботното лондонско дерби. Челси спечели мача с 3-0, като всички голове паднаха преди 48-ата минута.

Привидно ядосан от начина, по който се развива мача, Алварес фаулира Коул Палмър малко след като англичанинът отбеляза третия гол на Челси. Мексиканецът получи жълт картон от рефера Самюел Барот, но драмата не приключи дотук. Миг по-късно Алварес бе видян да крещи нещо на аржентинския национал Фернандес, докато тайно покриваше устата си.

Въпреки че Алварес покриваше устата си, някои от думите му бяха уловени от микрофоните край терена. Според аржентинския всекидневник OLE, Алварес казал на Фернандес: „Ще те чакам... Ще те убия навън, където пожелаеш“. Фернандес не изглеждаше прекалено притеснен от тази предполагаема заплаха и предизвикателно отговори, като потупа Алварес по гърба и му каза: „Давай“.

Може би усещайки, че е изложен на риск да загуби самообладание и да получи червен картон, мениджърът на "чуковете" Хулен Лопетеги извади Алварес пет минути след получаването на жълтия картон. Самият Фернандес остана на терена до 84-ата минута, когато беше заменен от Кирнан Дюсбъри-Хол.

снимка: БГНЕС