Фенербахче на Жозе Моуриньо загуби в турската Суперлига за първи път този сезон в събота и бившият мениджър на Челси не прие добре резултата. Фенербахче загуби с 3:1 у дома от Галатасарай и Моуриньо хич не бе в настроение в края на мача и напусна стадион "Шукру Сарачоглу", без да присъства на пресконференцията след мача.

Галатасарай публикува множество публикации в социалните медии, осмиващи бившия треньор на Челси. Два туита, споделени от официалните X акаунти на Галатасарай, заигравайки се с дългогодишния прякор на Моуриньо, „Специалния“. Една публикация включва фотошопирано изображение на книга със заглавие: „Плачещия“, показващо изображение на тъжен Моуриньо на корицата.

Друг пост показва Моуриньо на заден план зад мениджъра на Галатасарай Окан Бурук. Това изображение е озаглавено: „Победителят“. Трета публикация осмива слогана „Вселената на Моуриньо“, който беше използван от Фенербахче и техните фенове през последните седмици.

Моуриньо е начело на Фенербахче от началото на юни. Дербито в събота беше 10-ият мач на португалеца начело на тима и второто му поражение. Той също така загуби от Лил в квалификация за Шампионската лига - резултат, който принуди Фенербахче да се задоволи с място в Лига Европа този сезон.