Байерн Мюнхен разгроми като гост новака Холщайн Кил с 6:1 и излезе начело в класирането в Бундеслигата със стопроцентов актив. Мачът бе под тоталният контрол на хората на Венсан Компани, които не срещнаха почти никаква съпротива от своя съперник. 

Срещата започна кошмарно за домакините, които след само 16 секунди игра вече бяха догонващи. Недоразумение в защитата на Холщнай позволи на Джамал Мусиала да влезе на скорост в наказателното поле и хладнокръвно да преодолее вратаря за 0:1. Шест минути по-късно нова грешка в отбраната на отбора от Кил позволи на Хари Кейн с удар от границата на наказателното поле да удвои преднината на Байерн.

В 13-та минута Джамал Мусиала открадна топката в наказателното поле, премина елементарно през двама защитници и подаде топката във вратарското поле, където Николай Рендберг я прати в собствената си врата за 0:3. В следващите минути Байерн намали темпото, но това не спря головете във вратата на домакините. Две минути преди края на първата част Хари Кейн получи топката на границата на наказателното поле и с техничен удар вкара второто си попадение в друбоя.

В началото на втората част „щъркелите“ имаха чудесен шанс за гол, който се откри пред Бенедикт Пихлер, който нацели напречната греда с добър удар си с глава. В 65-та минута диагонален удар на Алфонсо Дейвис бе спасен от вратаря на Холщанй, но при добавката Майкъл Олисе бе безпощаден, забивайки пети гол. Домакините все пак стигнаха до попадение в 81-та минута, когато центриране на Матеус Пухач намери в наказателното поле Армин Гигович и босненския нападател с глава вдигна на крака привържениците на домакините. 

Този гол даде повече самочувствие на играчите в сини фланелки и няколко минути по-късно бившият играч на Байерн Ян Арп се обърна в наказателното поле и с отсечен удар разтресе за втори път гредата зад Нойер. В даденото от съдията продължение след консултация с ВАР бе отсъдена дузпа за Байерн Мюнхен. От бялата точка Хари Кейн нямаше проблем и оформи своя хеттрик в мача. 

снимка: БГНЕС