Звездата на Реал Мадрид Дани Карвахал се усъмни във формата на големия съперник Барселона преди подновяването на сезонът в Ла Лига този уикенд. "Лос Бланкос" започнаха без загуба в първите си четири мача от кампания 2024/25 с осем събрани точки.

Защитаващите титлата си столичани обаче вече трябва да догонват старите си врагове, които спечелиха всичките си четири мача в лигата под ръководството на новия треньор Ханзи Флик. Графикът се увеличава през следващите седмици, с началото на Шампионската лига на УЕФА и допълнителни мачове са на дневен ред и за двата отбора.

 Борбата на множество фронтове ще бъдат изпитание за всеки един отбор през един натоварен сезон и Карвахал вярва, че Барселона скоро ще се подхлъзне. „Изиграхме четири мача, това е състезание на дълги разстояния и графикът става все по-наситен. Предстоящите мачове са натоварващи и със сигурност те ще изпуснат точка-две”, заяви европейският шампион, цитиран от Diario Sport.

За Барселона предстои дерби с Жирона на 15 септември, от които загубиха с 4-2 у дома и като гост миналия сезон, докато Реал Мадрид гостува на Реал Сосиедад ден преди това.