Звездата на Барселона Витор Роке ще прекара сезон 2024/25 в Ла Лига под наем в Реал Бетис, но можеше да е много различно за бразилеца. По време на лято, изпълнено със слухове за трансфер, 19-годишният футболист се превърна от обещаваща надежда в Каталуния до опция за продажба.

От клуба бяха готови да продадат тийнейджъра, но вместо това избраха наем, тъй като гледат да запазят възможностите си отворени за него. Отборът от Севиля има опцията да удължи заема за кампанията 2025/26, ако този сезонът му е успешен в Андалусия. Преди да премине в Бетис, клубове в Серия А бяха свързани с оферта, като предпочитаха постоянен трансфер.

Спортният директор на Фиорентина Даниеле Праде потвърди, че е била направена оферта за бившия нападател на Атлетико Паранензе, но те в крайна сметка са били отказани от Барселона задаеи висока цена. „Опитахме се да подпишем с Витор Роке, но тогава условията бяха невъзможни. Барселона искаше 40 милиона евро, така че нямаше шанс това да се случи“, заяви Праде, цитиран от Мундо Депортиво.