Байерн Мюнхен спечели домакинството си от втория кръг на Бундеслигата срещу Фрайбург с 2:0. Хари Кейн даде аванс на "баварците" след точно изпълнена дузпа, а влезлият като резерва през втората част Томас Мюлер оформи крайният резултат в срещата.

В 19-та минута дойде първото сериозно положение за Байерн, когато Гнабри проби отдясно и пусна пас към малкото наказателно поле, топката бе избита от защитник на крака на връхлитащи Майкъл Олисе, но отново бранител на Фрайбург се хвърли на пътя на топката, избивайки в корнер. В 35-та минута добро центриране в наказателното поле намери Хари Кейн, който стреля с глава, но ударът бе отклонен от защитник на гостите. Проверка с ВАР показа, че Кристиан Гюнтер е блокирал удара с глава и реферът отсъди дузпа за Байерн. От бялата точка капитанът на Англия реализира хладнокръвно за 1:0.

Минута по-късно „баварците“ можеха да удвоят, когато Гнабри открадна топката и влезе на скорост към наказателното поле, но вместо да комбинира, стреля в куп от играчи, които избиха. Гостите надигнаха глава и в 41-та минута Винченцо Грифо стреля по диагонала, но право в ръцете на Нойер.

След почивката в игра за Байерн се появи Томас Мюлер, който официално стана играчът на Байерн с най-много участия за клуба - 710. Положенията пред двете врати бяха малко. В 70-та минута друга резерва Кингсли Коман опита труден удар, който мина на сантиметри от страничната греда. В 77-та минута рекордьорът Мюлер ознаменува паметния за себе си двубой с чудесен гол след асистенция на Серж Гнабри. В добавеното време на срещата гостите получиха дузпа за игра с ръка на Палиня, но Лукас Хьолер прати топката над вратата.

Байерн има актив от шест точки и в челото на класирането заедно с Хайдинхайм и Лайпциг, които също имат по шест точки преди паузата за международните мачове.

Голмайстори:

1:0 Х. Кейн 38'

2:0 Мюлер 78'

Байерн: Нойер; Кимих, Ким, Упамекано (Горецка), Герейро, Павлович (Палиня), Гнабри, Олисе (Мюлер), Мусиала (Лаймер), Тел (Коман), Кейн

Фрайбург: Мюлер, Кюблер (Огбъс), Розенфелдер, Лийнхарт, Гюнтер (Макенго), Егещайн, Остерхаге (Хьолер), Доан, Рьол (Динкчи), Грифо (Шалай), Адаму

Снимка: БГНЕС