Реал Мадрид победи Валядолид с 3:0 в първия си домакински мач за сезона в Ла Лига. Двубоят се очакваше със засилен интерес заради дебюта на Килиан Мбапе пред публиката на "белите", но героите за столичани бяха други. Попаденията за победата вкараха през второто полувреме Федерико Валверде и влезлите като резерви Браим Диаз и Ендрик. Гостите имаха своите шансове да вкарат почетен гол, но в завършващата фаза бяха твърде неточни.

В десетата минута извеждащо подаване зад защитата намери Килиан Мбапе, той стреля от движение, но Карл Хайн се справи с удара на французина. Минути по-късно дойде първия удар за гостите отправен от Дарвин Мачис, но топката премина на сантиметри покрай гредата на Куртоа. В средата на полувремето Чуамени опита късмета си с удар от дистанция, но мерникът му се оказа адски неточен.

В началото на втората част Реал Мадрид получи свободен удар в удобна позиция за стрелба. След заучено изпълнение Валверде нанесе силен удар, топката се отклони леко в защитник на гостите и влезе неспасяемо в долния ляв ъгъл на Хайн за 1:0. Гостите отвърнаха на предизвикателството и хубава комбинация изведе Месегер Кавас в наказателното поле срешу Куртоа, ъгълът обаче бе малък и вратарят изби с лекота. В 58-та минута бърза контра атака на Валядолид организирана от Юрич намери на отлична позиция резервата Раул Моро, но неговият удар бе много неточен. Пет минути по-късно пробив на Фран Гарсия завърши с хубаво центриране към Арда Гюлер, но турчинът не уцели добре топката и не затрудни Карл Хайн.

В 67-та минута „Лос Бланкос“ можеха да решат всичко, когато Родриго се откъсна по диагонала в наказателното поле, но пасът му към останалият срещу празната врата Винисиус бе много слаб и защитник догони топката, за да изчисти. В 79-та минута Винисиус пусна страхотен пас с външен фалц към връхлитащия Мбапе, но ударът му попадна в тялото на вратаря Хайн. Четири минути преди края на редовното време отново Мбапе бе на стрелкова позиция след пробив отляво, ударът му с външен фалц обаче премина встрани от целта.

В следващата атака Едер Милитао хвърли силен пас напред в половината на Валядолид, влезлият като резерва Браим Диаз се справи със защитник на гостите и елегантно пусна топката покрай излезлия вратар Кейн, подпечатвайки победата на "белия балет" В добавеното време на двубоя влезлият като резерва 18-годишен талант Ендрик вкара дебютният си гол за Реал Мадрид, оформяйки крайния резултат в мача.

Голмайстори:

1:0 Валверде 50'

2:0 Браим Диаз 88'

3:0 Ендрик 90+'

Стартови състави:

Реал Мардид: Куртоа, Карвахал, Милитао, Рюдигер, Гарсия, Валверде, Чуамени, Родриго, Гюлер, Винисиус, Мбапе;

Валядолид: Хайн, Роза, Бойомо, Джьомерт, Перес, Перес, Юрич, Мачис, Месегер Кавас, Санчес, Маркос Андре

Снимка: БГНЕС