Витор Роке трябва да напусне Барселона в следващите няколко часа, за да се присъедини към Реал Бетис. Споразумение между клубовете вече е постигнато, а 19-годишният нападател вече е отлетял за Севиля, за да финализира сделката.

Роке, който се присъедини към Барселона през януари от Атлетико Паранаензе, не бе в плановете на Ханси Флик за този сезон. Беше търсена постоянна продажба, но желанието на играча да се присъедини към Бетис, който предлагаше само първоначален наем, се оказа решаващо.

MD разкрива подробности за договора между Бетис и Барселона. Роке ще остане до края на сезон 2025-26, като ще бъде включена и опция за закупуване на стойност 25 милиона евро. Ако бъде задействана, Барселона ще запази от бъдеща продажба 20%. Те също ще имат опцията да откупят обратно Роке от Бетис и ще могат да го направят за 27,5 милиона евро.

Барселона реши да не вмъква клауза за забрана за игра срещу тях в сделката, което означава, че Роке може да се изправи срещу отбора отще тази година. Това може да се случи през уикенда на 7/8 декември, когато Бетис приема каталунците на „Бенито Виламарин“.