Мейсън Грийнууд е готов да обърне гръб на Англия, за да играе за Ямайка под ръководството на новия мениджър Стив Макларън. SunSport информира, че Футболната федерация на Ямайка се е обърнала към Футболната асоциациа на Англия с официално искане за прехвърляне на международната регистрация на Грийнууд и процесът вече е в ход.

Грийнууд е в международно изгнание от почти четири години. Той беше изпратен у дома от пътуване в Лигата на нациите на УЕФА през септември 2020 г. от Гарет Саутгейт за нарушаване на карантинните ограничения, като покани жени в хотела на отбора. Бившият нападател на Манчестър Юнайтед дебютира за Англия в мач от Лигата на нациите в Исландия на 18 години, но оттогава не е играл.

Бившият селекционер на Англия е изиграл ключова роля в убеждаването му, тъй като познава Грийнууд от времето му в треньорския щаб на Ерик тен Хаг на "Олд Трафорд". Тен Хаг също искаше да даде втори шанс на Грийнууд в Юнайтед, но искането му бе отхвърлено от ръководството на клуба миналото лято, което се страхуваше от обратна реакция предвид обвиненията срещу него.

Предполага се, че Футболната асоциацие вече е предала документите на Ямайската футболна федерация, която сега ще изпрати искане за промяна на международната регистрация до ФИФА за одобрение. Грийнууд има право да играе за Ямайка по линия на баща си Андрю. Правилата на ФИФА му позволяват да направи смяна, въпреки че е играл състезателен мач за Англия. Правилата позволяват промени в националния отбор, ако играч е играл в не повече от три състезателни мача за възрастни преди 21-годишна възраст.

Преминаването към отбора на Ямайка ще му даде шанс да играе на Световното първенство през 2026 г. в Съединените щати. Ямайка е на 59-то място в света и има добри шансове си да се класира от група, която включва Гватемала, Доминиканската република и Доминика.