Отборът на Левски спечели с 1:0 домакинството си на Хебър от шестия кръг на Първа Лига. Победното попадение отбеляза защитникът Кристиан Димитров още в третата минута на мача. Хората на Станислав Генчев изиграха колеблив мач и в двете фази на играта, като можеха да спечелят с по-убедителен резултат, а от друга страна трябва да са благодарни, че грешките им в защита останаха ненаказани от нападателите на Хебър.

"Сините" започнаха мача с активна преса в половината на противника си, което даде бърз резултат, когато центриране отляво бе продължено от Цунами към далечната греда, където връхлитащият Кристиан Димитров нямаше проблем да открие. Десетина минути по-късно пред Ел Джемили се откри чудесен шанс за втори гол, но ударът му по земята бе спасен от Петър Дебърлиев.

В 22-та минута дойде първият точен удар за гостите от Пазарджик, когато центрирана топка отдясно бе засечена с глава от Набил Макни, но Андреев внимаваше и лови спокойно. В средата на втората част дойде и най-чистото положение за гостите. Набил Макни се измъкна от отбраната на Левски, успя да комбинира с подкрепилия го Октай Хамдиев, който стреля от границата на наказателното поле, но силният му удар бе париран от Пламен Андреев.

Неразбориите в наказателното поле на Левски продължиха и в 41-та минута след центриране на Мартин Михайлов, вратаря Андреев не се разбра с Кристиан Димитров, който подложи крака си и като по чудо не си вкара автогол.

В началото на второто полувреме пазарджиклии отново показаха зъби и след подаване на Георги Търтов в наказателното поле, Атанас Кабов опита да намери Уилям Фонкеу, но халфът не успя да стреля точно с глава. Влезлият като резерва Евертон Бала можеше да реши всичко, но техничният му удар разтърси напречната греда на вратата на Хебър. До края на двубоя футболистите на Левски успяха да задържат повече топката, което укроти опитите на гостите за изравняване и по този начин записаха пети успех в шампионата.

Голмайстор:

1:0 Димитров 3'

Левски: 1. Пламен Андреев – 5. Келиан ван дер Каап, 50. Кристиан Димитров, 6. Вендерсон Цунами (К)  21. Алдаир, 88. Марин Петков (17. Евертон), 8. Карлос Охене, 11. Джавад Ел Джемили (97. Асими Фадига), 3. Майкон – 9. Александър Колев, 12. Мустафа Сангаре (23. Патрик Мислович)

Хебър: 1. Петър Дебърлиев (К) - 55. Мартин Михайлов, 44. Николай Николаев (68' - 7. Олексий Збун), 88. Милен Гамаков, 98. Георги Търтов, 18. Радослав Терзиев - 15. Уилям Фонкеу, 11. Душан Вукович (9. Калоян Кръстев), 77. Октай Хамдиев (21. Божидар Пенчев), 10. Атанас Кабов - 70. Набил Макни

снимка: Lap.bg