С Килиан Мбапе в отбора отборът на Карло Анчелоти ще очаква да защити успешно титлата си в Ла Лига Реал Мадрид вече спечели първия си трофей за сезон 2024/25, като Килиан Мбапе отбеляза в дебюта си, когато победиха Аталанта и спечелиха Суперкупата на УЕФА в сряда.

Отборът на Карло Анчелоти също е твърд фаворит за защита на короната си в Ла Лига, започвайки сезона в лигата като гост на Майорка в неделя.Въпреки че загубиха полузащитника Тони Кроос и ветерана Начо, очакванията са подписването на Мбапе да ги подобри още повече. Дубълът в Ла Лига и Шампионската лига през миналия сезон беше постигнат без нападател от елитно ниво, какъвто имат сега в лицето на французина.

Настоящият им рекорд от три титли за пет сезона е най-успешната им серия от 1986-1990 г., когато спечелиха лигата в четири поредни години. Преди завръщането на Анчелоти в клуба през 2021 г., те спечелиха Ла Лига само два пъти за девет години, докато Кристиано Роналдо, въпреки че отбеляза 311 гола в 292 мача за Реал Мадрид между 2009 и 2018 г., вдигайки трофея на Ла Лига само два пъти. Ако "Лос Меренгес" успеят да спечелят първенството за втори пореден сезон, това ще бъде първият път, когато регистрират подобно постижение от 17 години.