Потенциалното преминаване на Маркъс Рашфорд в ПСЖ е одобрено от играча, който ще замени във Франция - новото попълнение на Реал Мадрид Килиан Мбапе. Рашфорд не успя да си осигури място в състава на Гарет Саутгейт за Евро 2024 и в резултат на това името му се свързва с напускане на Олд Трафорд, по-специално в ПСЖ.

Мбапе се присъедини към носителя на Шампионската лига Реал Мадрид, а Рашфорд може да бъде привлечен да го замести. Мбапе похвали Рашфорд още през 2019-та година след мача в Шампионска лига, когато "червените дяволи" елиминираха френския клуб. 

„Той е играч, който играе с толкова много увереност. Той е един от най-опасните нападатели в Англия. Пол Погба говори за това колко е специален, а той не говори често за играчите по такъв начин.“

Пропускането на Евро 2024 и падането в клубната йерархия доведе до това, че името на Рашфорд се върти като изходящ трансфер през това лято. Въпреки че е малко вероятно играчът да напусне клуба си от детството си, ПСЖ има финансовата мощ да осъществи сделката. Съобщава се, че "червените дяволи" са поставили цена от 70 милиона паунда на Рашфорд, който бе обект на интерес от страна на френския тим през 2022 г.