Съобщава се, че Манчестър Юнайтед и Челси обмислят трансфер на звездата на Брентфорд Айвън Тони. 28-годишният Тони се превърна в един от най-търсените нападатели във Висшата лига.

28-годишният футболист беше свързван с клубове като Арсенал, Тотнъм, Уест Хем, Юнайтед и Челси през последните месеци, като отборът на Томас Франк го оцени на 60 милиона паунда, след като той няма желание да подпише нов договор. В резултат на това се смята, че Челси и Юнайтед са склонни да предложат наем със задължение за закупуване.

Челси активно търси голмайстор след пропадането на трансфера на Саму Омородион от Атлетико Мадрид, докато преговорите с Виктор Осимен от Наполи зациклиха около исканията за заплата на нападателя. Сините също водят преговори за трансфер на изгонения от Атлетико Жоао Феликс, който имаше престой под наем на "Стамфорд Бридж" през сезон 2022-23.

Тони, който се присъедини към Брентфорд за 5 милиона паунда през 2020 г., отбеляза 72 гола в 141 мача за пчелите и помогна на клуба да спечели промоция във Висшата лига през 2021 г.