Барселона обмисля алтернативи на Нико Уилямс, след като 22-годишният играч изглежда ще остане в Атлетик Билбао и това лято. Споменаха се няколко имена, но ветеранът Иван Перишич не е сред тях.

Кингсли Коман от Байерн Мюнхен, Луис Диас от Ливърпул и Рафаел Леао от Милан бяха споменати като потенциални опции за Барселона. Първият обаче изглежда като реалистична опция, тъй като ще му бъде позволено да напусне под наем, а другите двама ще изисква голяма трансферна сума.

В резултат на разногласия с треньора Дженаро Гатузо само месеци след като се присъедини към Хайдук Сплит, Перишич анулира договора си с клуба и сега е свободен агент. Появиха се информации, че новият треньор на Барселона Ханзи Флик, който познава Перишич от времето му в Байерн Мюнхен, му се е обадил за потенциални разговори.

Медиите в Хърватия казват, че това не е вярно, и по-скоро Севиля е проявила интерес към 35-годишния футболист. Те вече подписаха с Чидера Еджуке на лявото крило със свободен трансфер това лято, а също така имат Лукас Окампос, Сусо и Доди Лукебакио. Перишич изглежда силно желае да премине в Ла Лига, тъй като никога досега не е играл в Испания.