Челси обяви привличането на португалския национал Педро Нето от Уулвърхемптън Уондърърс. Той подписа седемгодишен договор и ще започне тренировки с новите си съотборници през следващите дни.

„Чувствам се наистина благодарен, че се присъединих към този клуб“, каза 24-годишният футболист. „Работих много усилено в кариерата си, за да бъда тук, и очаквам с нетърпение да изляза на терена с тази фланелка.“

Започва кариерата си в младежката система на Брага. Талантът на Педро започна да блести, когато той дебютира в първия отбор през май 2017 г. и отбеляза при победата с 4-0 над Насионал. На 17 години, два месеца и пет дни той става третият най-млад голмайстор в историята на клуба. Последва трансфер в италианския гранд Лацио, с който печели Купата на Италия. Следва трансфер в Уулъврхямптън през август 2019 г., а в дебюта си  – победа с 4:0 над Пюник в третия квалификационен кръг на Лига Европа на УЕФА записва гол и асистенция, и бързо се налага като редовен играч в атаката на Уулвс.

Педро записа 135 мача за клуба и през миналия сезон допринесе за 11 гола в 20 мача във Висшата лига. Той се утвърди и като редовен играч в отбора на Португалия, с който взе участие на Европейското първенство това лято.