В Ливърпул остават спокойни за бъдещето на Трент Александър-Арнолд, въпреки продължаващите съобщения за интерес от страна на Реал Мадрид и Барселона. Александър-Арнолд навлезе в последната година от договора с родния си клуб.

Заместник-капитанът на Ливърпул смята да изчака, преди да вземе решение за бъдещето си. Същата е и ситуацията с Мохамед Салах и Върджил ван Дайк.  Испанският вестник AS отбеляза представянето на Конър Брадли в предсезонната подготовка за Ливърпул и вярва, че израстването му може да помогне на Барса или Реал да привлекат Александър-Арнолд.

Присъствието на близкия приятел на Александър-Арнолд и съотборник в Англия Джуд Белингам на Бернабеу също може да бъде важно на фона на предположението, че той се опитва да играе ролята на „агент“ за трансфера. 25-годишният футболист беше забелязан да подписва фланелка на Реал по време на почивката си след Евро 2024.  Ливърпул са готови да предложат на Александър-Арнолд нова сделка, за която се твърди, че ще бъде в размер на 180 000 паунда на седмица.