Генералният мениджър на Реал Мадрид Хосе Анхел Санчес, бе посочен в официална жалба като извършител на потенциално „престъпление срещу околната среда“. Санчес е и генерален мениджър и единствен администратор на дъщерния бизнес на Реал Мадрид "Реал Мадрид Естадио", който се занимава с работа около стадиона и ремонтите на "Сантяго Бернабеу".

Cadena Cope съобщава, че жалбата е приета от съдия и ще бъде разследвана. Сега Санчес и RME ще трябва да предоставят всички проучвания, извършени за потенциалното звуково замърсяване, което може да бъде причинено от многобройните концерти на "Бернабеу" през лятото. Групата „Жертвите на Бернабеу“ е подала множество жалби между 26 април и 15 юли след концерти на Дуки и Тейлър Суифт. Те твърдят, че Санчес и RME са виновни за нарушаване на закона за градоустройството поради липса на звукоизолация, оттук и исканията за съответните документи.

Това е поредната битка между местните жители, живеещи около стадиона и Реал Мадрид. Бяха подадени две жалби до Европейския съд по проблеми с околната среда, докато през последните седмици Реал Мадрид се съгласи да ограничи броя на концертите до 20 на година. "Лос Бланкос" също се съгласиха да поставят звукопоглъщащи чаршафи за концертите.