Сагата около бъдещето на Александър Везенков е на път да приключи, след като Торонто официално обяви, че освобождава българския баскетболист. 

Той бе привлечен по сделка със Сакраменто през юни, но не бе сигурно, че ще остане при Раптърс, с които в крайна сметка се разбра да се раздели, отказвайки се  от цялата си заплата за предстоящия сезон, а именно 6,6 милиона долара. 

Случилото се отваря пътя на Саша към завръщане  в Олимпиакос, след като се твърди, че той вече се е разбрал с бившия си тим да подпише договор за 4 или 5 години срещу 17 милиона евро. 

Така приключението на Везенков в НБА продължи само един сезон, в който той имаше сериозна контузия в глезена, която го извади от игра за около 7 седмици и той записа едва 42 мача, в които се отчете с по 5,4 точки и 2,3 борби за 12 минути, без да може да разкрие пълния си потенциал и възможности. 

Българското крило игра за Олимпиакос между 2018 и 2023, превръщайки се в ключова фигура за гръцкия отбор, бивайки избран за МВП на сезона и стигайки с него до финала на Евролигата, където загуби по драматичен начин от Реал Мадрид с кош на Серхио Юл няколко секунди преди края.