Допреди няколко дни ръководството на Реал Мадрид броеше защитника Лени Йоро за сигурно ново попълнение. Шефовете на клуба очакваха да подпишат с младия централен защитник при техните условия, но по-рано тази седмица той официално се присъедини към Манчестър Юнайтед.

От клуба вярват, че значителна част от вината за провала на трансфера пада върху Жорже Мендеш, агента на Йоро. Те вярват, че финансовите параметри на сделката, предложена от Ман Юнайтед, са "работили особено в негова полза".

Напрежението между двете страни расте и по друга линия - Мендеш представлява и Андрий Лунин, който бави с подписването на нов договор. "Лос Бланкос" вече взеха решение да пуснат вратаря на трансферния пазар. Освен това Мендес също има Пауло Яго в своята агенция, а тийнейджърът настоява да напусне Реал Мадрид от началото на 2024 г.

Ако и Лунин и Яго напуснат, това ще сложи край на отношенията между Реал Мадрид и Мендеш за дълъг период от време. По стечение на обстоятелствата той има много по-добри отношения със големия съперник на "белите"  Барселона.