Луис Суарес призна, че "пламъкът угасва" и е на прага към края на кариерата си. В момента Суарес е на Копа Америка с Уругвай, който оглави своята група с три победи от три и се готви за четвъртфинал срещу Бразилия.

За разлика от предишни турнири, където той бе основен играч, 37-годишният стрелец досега има само две влизания като смяна, като Марсело Биелса дава възможност на по-младите таланти. Въпреки че игра само общо осем минути, Суарес, който е най-добрият голмайстор на Уругвай за всички времена с 68 гола, е решен да се наслади на вероятно последния си голям турнир за страната.

„Много се радвам на всеки момент“, каза Суарес пред AUF TV. „Това е нещо, което на моята възраст, с напредване на възрастта, се наслаждаваш все повече и повече, независимо дали играеш много или малко, защото знаеш, че пламъкът на футбола угасва. Играя или не, доволен съм от ролята, която изпълнявам, и се опитвам да помогна с каквото мога.“

 „Ще бъда където е необходимо, защото се надяваме да напишем още една глава в националния отбор. Тази група млади играчи нанесе много голям удар в квалификациите за Световното първенство, като победи Бразилия и Аржентина. Те извоюваха страхотна сила на терена, като показаха, че могат да победят всеки. Дойде време да го докажем още веднъж и това е страхотен шанс за нас."