Ювентус сякаш забрави какво е да се печели като гост. След поражението 0:2 от Милан вчера, бианконерите остават без успех далеч от Торино през този сезон. Старата госпожа загуби също и срещу ПСЖ и Монца, а направи равенства със Сампдория и Фиорентина. Ако гледаме само представянето в първенството за първи път от 1994 г. Ювентус не печели нито веднъж в първите 4 гостувания за сезона.

Като добавим финала на миналия сезон Ювентус няма успех в последните 6 мача далеч от дома в първенството. С това Масимилиано Алегри поставя пореден негативен рекорд. Последният треньор на Юве, който имаше толкова дълга серия без победа като гост беше Алберто Дзакерони през 2010 г.

За Юве продължава негативната серия и в големите сблъсъци. През миналия сезон бианконерите победиха единствено Рома от големите съперници. Откакто Макс Алегри е начело на тима Ювентус не е успял да победи нито един отбор, който се бори за титлата. През миналата кампания имаше провали срещу Милан, Интер и Наполи, а тази година отново картината се повтаря.

Трябва ли Юве да уволни Макс Алегри?

Да, Макс Алегри доказа, че не може да се справи с кризата в Юве
Макс Алегри е точният треньор за Ювентус
Общо 505 гласа