Националният селекционер на Германия Йоахим Льов обясни защо е оставил Лерой Сане извън състава за световното първенство по футбол в Русия.

"Лерой притежава огромен потенциал, няма никакво съмнение в това. Той отново ще бъде в отбора. От септември отново ще работим заедно. Но той не успя да покаже най-доброто от себе си в мачовете на националния отбор напоследък", отсече Йоги.

"Не е имало никакво проблеми извън терена, наистина. Лерой се държеше добре и коректно. Причината не е в работата му в защита. Той свърши много добра дефанзивна работа срещу Австрия - често се връщаше назад, отново атакуваше... Не съм го обвинявал за нищо."

"Трябваше да избера между него и Юлиан Брандт за позицията на лявото крило. Трябваше да решим, защото окончателният състав ставаше ясен днес. Решението беше трудно. Юлиан направи важни крачки напред в турнира за Купата на Конфедерациите, където записа добри мачове. Освен това показваше отлични игри на тренировките", допълни специалистът.

Както е известно, Сане беше избран за най-добрия млад футболист във Висшата лига през изминалия сезон, записвайки много силни мачове за Манчестър Сити. Брандт пък направи два фрапантни пропуска в контролата с Австрия в събота, но очевидно е успял да влезе под кожата на Льов.