Време е за най-големите футболни дербита в Испания и Италия.  Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

"В Испания ще се играе "Ел Класико". Реал Мадрид и Барселона влизат в големия сблъсък в отлична форма. През седмицата "белите" разбиха с 5:2 Борусия Дортмунд в Шампионска лига, а каталунците направиха на пух и прах Байерн Мюнхен – 4:1", каза Коларов.

Но кой от двата колоса има по-скъп състав? "Отговорът е Реал Мадрид. Съставът на "Кралете" е оценен на над 1,3 млрд. евро. Най-скъпият им играч е Винисиус Жуниор – 200 млн. евро, следван от Килиан Мбапе и Джуд Белингам, които са оценени на 180 млн. евро. Въобще, Карло Анчелоти може да разчита на седем футболисти, които струват над 100 млн. евро. Останалите са Федерико Валверде (130 млн. евро), Родриго (100 млн. евро), Орелиан Чуамени (100 млн. евро) и Едуардо Камавинга (100 млн. евро). Съставът на Барса също е сред най-скъпите в Европа, но отстъпва пред този на Реал – 944 млн. евро. №1 по този показател при каталунците е Ламин Ямал (150 млн. евро). Интересното е, че европейският шампион с Испания е единственият играч на отбора, който минава границата от 100 млн. евро. Вторият най-скъп футболист на отбора е Гави (90 млн. евро), следван от третата перла на Барселона от "Ла Масия" – Педри (80 млн. евро)", каза Коларов.

На Ботуша е време за Дерби д’Италия Интер – Ювентус. "Най-успешните клубове в Серия "А" изостават доста по цени от испанските си конкуренти. "Нерадзурите" са оценени на малко над 677 млн. евро, а "Старата госпожа" струва 594 млн. евро. Най-скъпият играч на италианския шампион е Лаутаро Мартинес, който струва 110 млн. евро. След него в класацията са Николо Барела (80 млн. евро) и Алесандро Бастони (70 млн. евро). №1 по този показател в Юве е Душан Влахович. Сръбският стрелец е оценен на… 65 млн. евро. В Интер нападателят щеше да заема 5-то място, в Барса щеше да е на 5-та позиция, а в Реал Мадрид чак на 8-ма. Вторият най-скъп футболист на Ювентус е тежко контузеният Глейсон Бремер (60 млн. евро), следван от Теун Коопмайнерс (55 млн. евро), който също е с травма", каза Коларов.

Вижте видео с целия разговор.

Снимка: БГНЕС