Кристъл Палас победи Тотнъм с 2:0 на "Селхърст Парк" в лондонското дерби от четвъртия кръг на турнира за купата на Футболната асоциация на Англия.

Домакините поведоха още в деветата минута, когато Джефри Шлуп нахлу от дясно в наказателното поле, шутира по диагонала, вратарят Пауло Гасанига изби, но право кът Конър Уикъм, която отблизо направи добавка за 1:0.

В 34-ата минута Палас удвои преднината си. Кайл Уокър-Питърс игра с ръка в наказателното поле и юношата на Тотнъм Андрос Таунзенд беше точен от отсъдената дузпа, реализирайки за първи път във вратата на родния си клуб.

Малко по-късно Таунзенд пропусна да направи резултата класически, след като от десетина метра стреля право в Гасанига. В края на полувремето гостите имаха няколко добри възможности, но Хулиан Сперони направи впечатляващо двойно спасяване след последователни удари отблизо на Жорж-Кевин Н'Куду, а в 44-ата минута Киърън Трипиър стреля край гредата от дузпа, отсъдена за нарушение на Патрик ван Аанхолт срещу Хуан Фойт.

След почивката Тотнъм имаше инициативата, но така и не застраши сериозно Сперони, с което заслужено отпадна от надпреварата.