Дунав ще се раздели с поне още 3-ма играчи през зимата.

Реконструкцията на състава явно ще продължи с пълна сила. Божидар Васев, Бранимир Костадинов и Преслав Петров гледат към изхода. Основен футболист от тримата е единствено Васев. Костадинов получи немалко шансове, но неговият статут не беше толкова значим. Петров пък бе резервна опция през цялата есен. И тримата играчи действаха по фланга, като Васев и Костадинов бяха използвани както в защита, така и в атака. Русенци търсят поне по един ляв и десен бек, както и крило. Наскоро клубът се раздели с ганайския халф Дерек Менса.

"Очаквам решението на треньорския щаб за Васев, Костадинов и Петров и след това ще стане ясно дали ще се разделим с тях", заяви президентът на Дунав Симеон Симеонов пред „Тема спорт".

На този етап в Дунав остава нападателят Мохамаду Ндиайе. През есента той имаше леко пререкание с треньора Людмил Киров, след като играчът реагира бурно при своя смяна. Впоследствие двете страни са провели сериозен разговор и Ндиайе е изразил желание да остане в Русе, а не да разтрогва. Така Киров е решил да му даде втори шанс и се очаква нападателят да проведе зимна подготовка с Дунав. 

Вчера президентът Симеонов е имал среща с бившия капитан на тима Диян Димов и му е отправил предложение да се завърне. "Димов има няколко оферти. Той е наясно с нашите параметри. Димов винаги е добре дошъл в Русе, решението е негово и го очакваме", коментира Симеонов. През есента опитният халф игра във Втора лига. Крилото Светослав Ковачев пък остава и напролет. "Договорката ни с Лудогорец за неговото преотстъпван е за една година. Не би трябвало да има промяна. Досега отношенията ни с Лудогорец винаги са били коректни", заяви още Симеонов. Ковачев се представи доста солидно през есента. Той бе използван най-често по десния фланг на атаката и дори получи повиквателни от Петър Хубчев.

Дунав заминава за Турция на 19 януари. Преди това на 17-и ще играе с Ботев Враца в Правец, а на 7 февруари затваря проверките срещу Черно море на стадион "Младост" във Варна. По време на лагера в Анталия русенци ще имат 5 спаринга. До този момент са договорени такива с руския Химки, силния румънски Сепси (с бившия халф на Левски и Славия Стефан Велев в състава) и южнокорейски тим.