Холандия разнебити с 3:0 Португалия в контрола и записа впечатляваща победа. "Лалетата" тотално доминираха и бяха близо до още по-изразителен и разгромен успех.

И трите попадения в мача паднаха през първото полувреме, като техни автори бяха Депай (12), Бабел (33) и Ван Дайк (45).

Трябва да се отбележи, че португалците играха в намален състав след 62-ата минута, когато Кансело бе изгонен за втори жълт и респективно червен картон.

Звездата на Португалия Роналдо бе тотално обезличен и направи доста посредствен мач.


Срещата започна с атаки и към двете врати, като Португалия можеше да вкара още в 5-ата минута, когато с пропуск се отчете Куарешма. Седем минути по-късно Холандия вкара, след като Депай засече топката и опъна мрежата за 0:1.

Лалетата продължиха да натискат и дори изпуснаха страхотен шанс чрез Вайналдум. В 33-ата минута Бабел бе намерен перфектно и не сгреши - 0:2.

Малко по-късно с пропуск се отчете Мемфис Депай. В добавеното време на първото полувреме се стигна до нов гол за Холандия, като негов автор бе Ван Дайк.

През втората част Холандия отново доминира, като в 62-ата минута всичко бе решено в мача. Тогава Кансело получи втори жълт картон и така Португалия остана в намален състав.

До края на срещата "мореплавателите" натиснаха, но не се случи нищо запомнящо се и така Холандия взе разгромна победа.