Спортинг Лисабон разби с 3:1 Астана с треньор Мъри Стоилов в Казахстан и докосва 1/8 финалите на Лига Европа. Португалците едва ли ще имат проблеми в срещата-реванш в Лисабон и са сигурни в следващата фаза на турнира.

Домакините дръпнаха в резултата още в седмата минута, когато точен бе Марин Томашов. През второто полувреме обаче гостите се разиграха и набързо набутаха три гола дело на Бруно Фернандес (48 - дузпа), Желсон Мартинс (50) и Сейду Думбия (56).

Трябва да се отбележи, че Астана игра в намален състав след 63-ата минута, когато от игра бе изгонен Юрий Логвиненко. След тази ситуация темпото на игра сериозно падна, действията се развиваха основно в средата на терена, като португалците контролираха изцяло събитията и не даваха почти никакви шансове на домакините си.

Така Спортинг си взе лесна победа и е почти сигурен участник на 1/8 финалите. Предстоящата среща в Лисабон пък най-вероятно ще се окаже последна за Мъри Стоилов начело на Астана. Стоилов е спряган за национален селекционер на Казахстан.